Uit eten met de mannen
Door: een van de 4 mannen die zijn wezen uit eten
Blijf op de hoogte en volg Marco
26 Januari 2014 | Saudi Arabië, Ad Dammām
Uit eten is een mannen aangelegenheid of alleen voor het hele gezin.
Je hebt dan ook bij de meeste restaurants een aparte entree voor de mannen en eentje voor het hele gezin. Vrouwen alleen of man met vrouw, is niet toegestaan. Stel je voor dat daar lesbische stellen of hetero stellen uit voortkomen.
Zo was ik nu in een restaurant waar alleen maar mannen komen. De indeling van het restaurant bestond niet uit tafels met stoelen, maar uit allemaal hokjes met klapdeuren. Net allemaal schapenhokjes. In de hokjes ligt tapijt, dus wel de schoenen uitdoen. Er liggen ook kussentjes. En dan is het de bedoeling dat je naar mijn mening ongemakkelijk gaat liggen op een kussentje. Ik kreeg er ondertussen slapende handen van en ben maar in kleermakerszit gaan zitten. Dan worden er plastic kleden op de grond uitgerold en worden de schalen en schotels met eten gebracht. Ook de sausen en broden soep horen er als extraatje bij.
Heerlijke gegrilde kip en geit gegeten, met mega veel rijst. Dat rijst zal wel als maagvulling gelden, dus nam ik alleen het vlees. Wel super gaar, dat het van het bot valt.
En met wat drinken er bij ben je met zijn vieren voor omgerekend € 4,00 klaar.
Daar kun je niet eens zelf voor koken. Dus dat deden we deze keer ook maar niet.
De gezelligheid met vrouwen kun je dus alleen doen als je er ook kinderen bij hebt.
Dus dan houden we het maar bij de mannen. En zullen dan bij thuiskomst het met het gezin maar uitgebreid gaan eten aan een tafel met een stoel.
Groetjes van Marco